Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Brusselsewafels
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wafelijzer
Keukenmachine
Spatel
Ingrediënten
▢
25
g
verse gist of 12 gr droge gist
▢
500
ml
melk
▢
500
ml
water
bruisend
▢
4
eieren
▢
600
g
bloem
▢
200
g
boter
gesmolten
▢
Zaadjes van 1 vanillestokje
▢
1
snuifje
zout
Instructies
Verwarm de melk tot lauw warm en los hierin de gist op.
Doe er de 500 ml bruisend water bij.
Splits de eieren en houd de eiwitten apart.
De eidooiers mogen bij de melk en het water.
Doe de bloem in de keukenmachine en voeg de melk toe.
Laat de machine rustig draaien en voeg dan ook de gesmolten boter toe.
Klop nu op een hogere snelheid totdat je geen klontertjes meer hebt.
Voeg de zaadjes van het vanillestokje toe en het snufje zout.
Klop de eiwitten mooi tot glanzende stijve pieken.
Spatel de eiwitten onder het beslag.
Laat het beslag nu afgedekt ca 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
Zet je wafelijzer aan en laat het goed voorverwarmen.
Ik heb de wafels gebakken op stand 6 (Fritel Wafelijzer).
Vul nu de wafelplaten met het beslag, ze moeten volledig dichtliggen met beslag.
Klap het wafelijzer dicht en bak de wafels in ca 10 minuten gaar en goudbruin.
Klop slagroom met suiker naar smaak stijf en smelt eventueel wat chocolade.
Serveer de wafels warm met slagroom, chocolade en/of een bolletje ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
België