Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Buffelmozzarella met pistou
AllerHande december 2003/ snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
▢
5-7
eetlepel
olijfolie
extra vierge
▢
versgemalen zwarte peper
▢
2
bol
mozzarella
kaas, buffel
▢
1
theelepel
grof zeezout
Instructies
Knoflook pellen en in stukken snijden.
Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijnmalen of -stampen.
Basilicum (zonder steeltjes) toevoegen en geheel tot dikke pasta pureren of wrijven.
Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, net vloeibare saus (= pistou) ontstaat.
Pistou op smaak brengen met peper.
Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.
Mozzarella afgieten en 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Bollen halveren en over vier borden verdelen.
Pistou erover druppelen en rond mozzarella eventueel wat grove peper strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch