Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Buideltjes met Gerookte Zalm en Paling
Delicate buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, geserveerd met een romige saus. Een verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden!
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
kom
Garde
Koekenpan
Bakplaat (ingevet)
Oven
Kleine pan
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
125
g
gezeefde bloem
▢
1 ¼
dl
melk
▢
1 ¼
dl
bier
▢
30
g
gesmolten boter
▢
Snufje
zout
Voor de vulling:
▢
100
g
gerookte zalm
▢
75
g
gerookte paling
▢
1
eetlepel
fijngesneden dille
Voor de saus:
▢
125
ml
crème fraîche
▢
⅓
dl
witte wijn
▢
¼
dl
visfond
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Scheutje
gembervocht
Extra:
▢
Preireepjes
even geweekt in kokend water, om de buideltjes dicht te binden
Instructies
Maak het beslag door eieren, melk, bloem en een snufje zout te mengen.
Voeg het bier en de gesmolten boter toe en roer goed door.
Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
Bak van het beslag 4 dunne flensjes in een koekenpan en laat ze afkoelen.
Verdeel de gerookte zalm, gerookte paling en fijngesneden dille over de flensjes.
Vouw de flensjes tot buideltjes en bind ze dicht met preireepjes.
Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat en verwarm ze in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 7 minuten.
Maak ondertussen de saus: meng de crème fraîche, witte wijn, visfond, citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht in een kleine pan.
Verwarm op laag vuur en roer goed door.
Schep de saus op borden en zet de warme buideltjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij de gerookte vis en romige saus.
Voedingswaarden
Calories:
285
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen