Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Butaniko no dango
(een Japanse soep)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
gram
varkensgehakt
▢
½
theelepel
gember
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
15
gram
Somen-noedels
▢
4
fijngesneden bosuitjes
▢
Voor de dashi:
▢
2
liter
water
▢
20
gram
konbu zeewier
▢
20
gram
gedroogde bonitovlokken
Instructies
Breng het water in een pan met dikke bodem aan de kook.
Voeg het zeewier toe en laat het 1-2 minuten zachtjes sudderen.
Verwijder het zeewier en doe de bonitovlokken erin.
Breng de bouillon weer aan de kook en haal de pan daarna van het vuur.
Wacht tot de vlokken op de bodem van de pan zijn gezakt en zeef de
bouillon dan door een linnen doek of fijne puntzeef.
Vermeng het vlees en de gember en vorm er kleine ballen van.
Doe de bouillon in de afgespoelde pan, voeg de sojasaus toe en breng de
bouillon weer aan de kook.
Voeg vervolgens de ballen toe en laat het geheel 5 minuten zacht sudderen.
Voeg de noedels toe en laat de soep nog eens 5 minuten sudderen tot het
vlees en de noedels gaar zijn.
Voeg tot slot de uitjes toe en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Japan