Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cabillaud à la Flamand
Vlaamse kabeljauw
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenvaste schaal
Ingrediënten
▢
4
moten kabeljauw
▢
50
gram
boter
▢
1,5
liter
droge witte wijn
▢
4
sjalotjes
▢
1
beschuit
▢
1
citroen
▢
kervel
bieslook
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet de oven op 170 graden C,
schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Was wat kervel en bieslook, hak die fijn, ongeveer een eetlepel van elk.
Schil de citroen en snij die in plakjes.
Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin de moten vis, geef er zout en peper bij en schenk de wijn er bij.
Leg er de schijfjes citroen op, de gehakte sjalot, de kruiden en een stukje boter.
Schuif de schaal in de oven en laat ze daar 20 minuten.
Verkruimel de beschuit.
Leg de moten vis op een voorverwarmde schaal.
Geef de beschuitkruimels bij het kookvocht, breng dit even aan de kook en meng alles goed.
Schenk de saus over de vis en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Frankrijk