Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cake van Onbekende Auteur
Porties:
4
personen
Total time
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
mixer
Oven
Koekenpan
Ingrediënten
▢
200
g
boter
▢
1
pak
cakemix
450 g
▢
3
eieren
▢
50
ml
halfvolle melk
▢
1
zakje
amandelschaafsel
45 g
▢
2
handperen
rijpe
▢
1
beker
slagroom
125 ml
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
4
bol
roomijs kaneel met stoofpeertjes
bak à 1 l
Instructies
Met mixer boter zacht mixen.
Cakemix, eieren en melk toevoegen en 1 minuut tot glad geheel kloppen.
Daarna nog 5 minuten mixen.
Beslag in ingevette cakevorm doen en op 160 °C in midden van oven in 60-70 minuten gaarbakken.
Laten afkoelen.
In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.
Laten afkoelen.
Peren schillen, halveren, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden.
Met mixer slagroom en vanillesuiker stijfkloppen.
Van cake 4 plakken snijden en op vier bordjes leggen.
Slagroom over cake verdelen.
Met peer garneren.
Bolletjes ijs snel door amandelschaafsel rollen en naast cake leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch