Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen Calabrie
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
125
gram
doorregen spek
in blokjes gesneden
▢
2
uien
in ringen gesneden
▢
2
courgettes
zucchini, in schijven gesneden
▢
½
liter
Italiaanse rode wijn
▢
1
blik
tomaten
circa 800 gram, in grote stukken gesneden
▢
Verse
tijm
▢
Verse
basilicum
▢
1
potje
olijven
gehalveerd
▢
1
blik
maïs
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek, uien en courgettes tot ze zacht zijn.
Blus af met de Italiaanse rode wijn.
Voeg de tomaten, tijm, basilicum en gehakte peterselie toe aan de pan.
Laat het geheel kort koken.
Voeg de gehalveerde olijven en maïs toe en laat alles nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
Breng op smaak met zout en peper, en voeg indien gewenst extra tijm en basilicum toe.
Voeg de mosselen toe aan de pan en kook ze 15 minuten tot de schelpen openstaan.
Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en garneer met extra tijm en peterselietakjes.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een robuuste Italiaanse rode wijn zoals een Primitivo past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
470
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij