Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
California salade
Deze salade hebben wij gisteren 1e Pinksterdag gegeten bij de BBQ bij Jos en Nora.
Wij waren met ons tienen !!!
Wat er Californische aan is weet ik niet, maar iedereen vond de salade erg lekker!!!
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slakom
Ingrediënten
▢
200
gram
ijsbergsla
▢
1
bakje snoepttomaatjes
▢
1
stuk Granny Smith
▢
1
stuk Gala appel
▢
4
stuks
bosuitjes
gesneden
▢
2
eetlepels
fijngeknipte bieslook
▢
100
gram
Danish Blue
verkruimeld
▢
6
plakjes
Serranoham
▢
1
dl
witte wijnazijn
▢
1
dl
zonnebloemolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
enkele takjes verse oregano
▢
2
theelepels
honing
▢
1
theelepel
zwarte peper
Instructies
Maak eerste de vinaigrette van de azijn, olie, worcestershiresaus, knoflook, oregano, honing en peper. (Dat kan eventueel geruime van te voren).
Vlak voor het opdienen van het voorgerecht zet je bordjes gereed voor het uitserveren.
Was de bosuitjes en laat ze uitlekken; doe dit ook met de bieslook.
Snij de Serranoham in reepjes en bak deze uit in een droge koekenpan.
Was de appels, verwijder het klokhuis, maar laat de schil er aan.
Snij de appels in schijfjes en doe ze meteen in een grote schaal bij de vinaigrette (om kleuren te voorkomen).
Doe de sla en de overige ingrediënten erbij en schenk de vinaigrette erover.
Verdeel de salade over de bordjes en serveer als een voorgerecht of als een salade bij de maaltijd.
Eet smakelijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
America