Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Calzoni alle zucchine
(dubbelgevouwen gevulde pizza's)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een met olie ingevette bakplaat
Ingredients
▢
1
x basisrecept pizzadeeg met 250 gr witte bloem en 250 gr volkorenmeel
▢
500
gram
courgette in plakjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
zout
peper
▢
2
theelepels
gedroogde oregano
▢
150
gram
rookkaas
▢
250
gram
ricotta of verse roomkaas
▢
2
uien in reepjes
▢
100
gram
gerookte pancetta of ontbijtspek in plakjes
Instructions
Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.
Bak intussen de plakjes courgette 5 minuten in de olie.
Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Snijd 100 gr rookkaas in kleine plakjes en rasp 50 gr rookkaas.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verdeel het deeg in 4 stukken en rol het uit tot ronde pizzabodems van 4-5 mm dik.
Bestrijk de helft van elke pizzabodem met ricotta.
Verdeel er de courgette, ui, plakjes rookkaas en pancetta (houd 4 plakjes achter voor de garnering) over, houd de deegranden vrij.
Bestrijk de randen van het deeg met water, vouw de pizza's dubbel en druk de randen goed op elkaar.
Leg de calzones op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi de calzones 10 minuten voor het einde van de baktijd met de geraspte rookkaas en leg op elke calzone een plakje pancetta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië