Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Camemberttaartjes
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
deegroller
Oven
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries,
▢
2
rode uien,
▢
2
scharrel eieren,
▢
4
eetlepel(s)
melk
▢
zout
▢
peper
▢
200
g
camembert
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
1
eetlepel(s)
gesneden bakgember
potje, AH,
▢
½
eetlepel(s)
boter of margarine om in te vetten
▢
1
eetlepel(s)
bloem om te bestuiven
Instructies
VOORBEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Plakjes -bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden.
In kom eieren loskloppen met melk, zout en peper.
Met natgemaakt mes camembert in plakjes snijden.
Vormpjes invetten.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Plakjes bladerdeeg elk uitrollen tot vierkanten van ca. 16 x 16 cm.
Vormpjes bekleden met elk 1 plakje bladerdeeg.
Overtollig deeg langs randen wegsnijden.
Plakjes camembert over vormpjes verdelen.
Uienringen erop leggen.
Eiermengsel in vormpjes schenken.
In midden van oven taartjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Taartjes ca. 10 minuten in vormpjes laten afkoelen.
Uit vormpjes nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Taartjes tot gebruik afgedekt in koelkast (of diepvries) zetten.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Taartjes afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in ca. 15 à 20 minuten verwarmen.
Intussen in kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
Gember erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Taartjes uit oven nemen en uit vormpjes halen.
Op vier borden elk 1 taartje zetten en sla erover verdelen.
Sausje erover scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch