Deze Caprese torentjes met vleestomaat, gesmolten mozzarella en verse basilicumblaadjes zijn een perfect zomers voorgerecht. Snel en eenvoudig, met de klassieke Italiaanse smaken.
Snijd de vleestomaten en mozzarella in dunne plakjes.
Maak torentjes door afwisselend plakjes tomaat, mozzarella en olijfringetjes te stapelen, eindigend met een laagje mozzarella.
Plaats de torentjes onder een hete grill gedurende 2-3 minuten, tot de mozzarella gesmolten is en lichtbruin kleurt.
Besprenkel de torentjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Leg de Caprese torentjes op borden en garneer met basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de salade aanpassen door extra ingrediënten toe te voegen, zoals verse rucola, balsamico-glazuur of geroosterde pijnboompitten.Wijnadvies:Een verfrissende witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij dit klassieke Italiaanse gerecht.