Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Tonijnpasta
Een heerlijke Capriaanse farfalle met tonijn en ansjovis, perfect voor liefhebbers van mediterrane smaken. Licht en vol van smaak, ideaal voor een zomerse maaltijd.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
vergiet
Ingrediënten
▢
250
g
farfalle of andere pasta naar keuze
▢
5
ontvelde tomaten
in blokjes gesneden
▢
1
ui
fijngehakt
▢
250
g
tonijn uit blik
uitgelekt
▢
60
g
ansjovisfilets
afgespoeld en fijngehakt
▢
2
eetlepels
kappertjes
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui tot deze zacht is.
Voeg de blokjes tomaat toe en laat ze 10 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
Voeg de fijngehakte ansjovis toe aan de saus, gevolgd door de tonijn en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de farfalle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water en een snufje zout.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus in de koekenpan.
Meng alles goed.
Serveer de pasta op warme borden en garneer met kappertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Spoel de ansjovis goed af en dep ze droog om overtollig zout te verminderen.
Je kunt het gerecht aanpassen door meer groenten toe te voegen of de kruiding naar wens aan te passen.
Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij de ziltige en hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
52
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Zomer