Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cardoen à la Milanaise
Een heerlijk Italiaans bijgerecht met zachte kardoen, gegratineerd met boter en kaas voor een rijke, romige smaak.
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
mes
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
grote
kardoen
of 2 middelgrote
▢
100
g
boter
▢
60
g
geraspte kaas
▢
1
el
bloem
▢
2
snufjes gehakte peterselie
▢
½
citroen
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Was de kardoen en verwijder de bladeren, zodat alleen de stelen overblijven.
Snijd in stukken en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Breng 2-3 liter gezouten water aan de kook, voeg bloem toe en kook de kardoen 60 minuten tot zacht.
Laat uitlekken en snijd in lange repen.
Smelt de helft van de boter en giet in een ovenschaal.
Schik de kardoen, bestrooi met kaas en peper en verdeel de rest van de boter erover.
Gratineer 10 minuten in een hete oven op 200°C.
Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees of gevogelte.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch