Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Carne de membrillo
Kweeperenbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1,5
kg
kweeperen
▢
water
▢
500
g
suiker
▢
½
liter
honing
▢
olie om in te vetten
▢
suiker
Instructions
De peren ongeschild in stukken snijden (steel en kroon eruit snijden).
Doe ze in een grote pan met water en breng aan de kook en kook ze tot moes in circa 30 min.
De moes door een zeef in een grote kom wrijven, terug in de pan doen, suiker en honing al roerend toevoegen en aan de kook brengen.
Laat 30 min. doorkoken, de massa moet dik en bruinrood zijn.
Vet een kleine braadslee of braadpan in met olie, doe de kweeperenmoes erin en strijk van boven glad met de bolle kant van een lepel.
Schuif in de hete oven van 140 C, laat daarin langzaam drogen in ruim 120 min.
Na 60 min. de oven gedeeltelijk openen (het vocht moet kunnen ontsnappen).
Uit de oven het brood nog 24 u. bedekt op een warme plaats na laten drogen (v.b. op een radiator).
Na de totale droogtijd het brood in ruiten snijden van 3 cm. dan elk stuk door de groffe kristalsuiker rollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tot aan het serveren in een goed afgesloten trommel bewaren. In Spanje serveert men dit bij het ontbijt, maar ook als snoepje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Lunch
Land van herkomst
Spanje