Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Carpaccio met gegrilde ananas
AllerHande juli 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vijzel
staafmixer
grillpan
Ingrediënten
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
▢
150
ml
olijfolie extra vierge
▢
1
zakje
hazelnoten
65 g, grofgehakt
▢
1
kleine
ananas
▢
200
g
carpaccio
bediening of koelvak
▢
chilipeper uit de molen
Instructies
In vijzel of hoge kom met staafmixer basilicum met 4-5 eetlepels olijfolie tot fijne saus pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Hazelnoten halveren en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Op bord laten afkoelen.
Grillpan verhitten.
Ananas in vieren snijden, schillen en harde kern verwijderen.
Stukken ananas met heel scherp, glad mes (of met elektrisch mes) in flinterdunne plakjes snijden.
Plakjes licht bestrijken met olie en in porties in 3-4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren.
Carpaccio op vier borden leggen.
Ananasplakjes op carpaccio leggen, beetje basilicumolie erover sprenkelen.
Chilipeper erboven malen en hazelnoten erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Vlees
/
Voorgerechten