500gwortelbiologisch, bijvoorbeeld van een supermarkt
3eetlepelspijnboompitten
4zoetzure augurken
2eetlepelsgrove mosterd
4eetlepelsolijfolie extra vierge
1eetlepelmayonaise
1groene appel
6takjespeterselie
1blikjetonijnongeveer 160 g, op water, uitgelekt
Instructies
Schil de wortel, gebruik een kaasschaaf om lange linten te maken en plaats ze in een kom.
Giet er 400 ml kokend water over en laat het 10 seconden staan tot ze beetgaar zijn.
Giet af en laat uitlekken.
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten gedurende ongeveer 3 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de augurk in blokjes van 5 mm.
Klop een dressing van mosterd, olijfolie en mayonaise, breng op smaak met peper en zout.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne partjes.
Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de wortel en appel over 4 borden.
Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi het geheel met augurk, pijnboompitten en peper.
Dit voorgerecht is in ongeveer 30 minuten klaar en geschikt voor 4 personen. Geniet van deze heerlijke carpaccio van wortel en tonijn!