Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cashewnotensoep
AllerHande februari 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
soeppan
Ingrediënten
▢
2
stengels bleekselderij
▢
100
g
ongezouten cashewnoten
▢
35
g
boter
▢
25
g
bloem
▢
2
kruidenbouillontabletten
▢
1
beker
slagroom
125 ml
▢
125
ml
droge witte wijn
▢
zout en peper
▢
½
zakje
verse bieslook
à 25 g
Instructies
Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen.
In (soep)pan boter smelten.
Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken.
Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen.
Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren.
Soep nog 1 minuut verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd witbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch