Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Cassoulet 2.0
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
4
worstjes
▢
1
grote
ui
grof gesnipperd
▢
1
groene paprika
in blokjes
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
1
blik
rode kidneybonen
uitgelekt
▢
150
g
gekookte basmati rijst
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
1
theelepel
kurkuma
koenjit
▢
2
dl
kippenbouillon
▢
Sambal oelek
naar smaak
Instructies
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de worstjes gedurende 4 tot 5 minuten, tot ze bruin en bijna gaar zijn.
Voeg de gesnipperde ui en blokjes groene paprika toe en bak deze enkele minuten mee.
Roer de gepelde tomaten, rode kidneybonen, gekookte rijst, chilipoeder, sambal en kurkuma door het mengsel.
Laat dit 5 minuten sudderen.
Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Laat het geheel nog ongeveer 3 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit smakelijke cassouletgerecht en geniet van de heerlijke Franse smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stoofpot
Land van herkomst
Frankrijk