Verhit olijfolie in een grote pan en bak de kippenbouten goudbruin samen met het buikspek, de sjalotten en de tomaten.
Haal de kippenbouten uit de pan en zet apart.
Voeg tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
Strooi een beetje bloem over het mengsel en roer tot het loskomt van de pan.
Voeg de geweekte en afgegoten witte bonen toe, samen met de rode wijn.
Voeg indien nodig extra wijn toe om de bonen onder te zetten.
Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Bak de kippenworsten kort aan in een aparte pan tot ze licht goudbruin zijn.
Combineer in een grote aarden pot: de saus, de kippenbouten, de kippenworsten en het buikspek.
Duw het takje tijm en het laurierblad in de saus.
Dek de pot af en plaats in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de cassoulet warm, bestrooid met gehakte peterselie en eventueel een takje kervel. Combineer met gekookte aardappeltjes of knapperig brood.Wijnadvies:Serveer met een stevige rode wijn zoals een Côtes du Rhône of Malbec, die goed aansluit bij de rijke smaken van de cassoulet.