Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Castiliaans rond brood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
theedoek
kom
Oven
Bakplaat
scherp mes
Ingredients
▢
500
g
bloem
▢
2
zakjes instant gist
a 7 g
▢
1
eetlepel
suiker
▢
2
theelepel
zout
▢
1 ½
eetlepel
olijfolie
Instructions
Voorbereiden
Boven grote kom bloem zeven.
Gist, suiker en zout erdoor mengen. In midden van bloem kuiltje maken en hierin 2 dl lauw water schenken.
Geheel in ca. 10 minuten tot mooi glad deeg kneden.
Bal van deeg vormen en kom afdekken met vochtige theedoek.
Deeg op warme plek ca. 1 1/2 uur laten rijzen, tot het volume is verdubbeld.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
Deeg nog even doorkneden en platte bal van ca. 25 cm doorsnee vormen.
Bakplaat invetten met 1 eetlepel olie en deegbal erop leggen.
Met scherp mes ruitvormig patroon in bovenzijde van deegbal snijden.
Deeg dun bestrijken met rest van olie en in oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Brood is gaar wanneer het hol klinkt als op de bodem wordt getikt.
Voedingswaarden
Calories:
2200
kcal
|
koolhydraten:
408
g
|
Protein:
59
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Spanje