Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ceviche
Ceviche is een verfrissend voorgerecht waarbij de vis 'gaart' in het zuur van het limoensap. Het is licht, pittig en perfect voor warme dagen. Geniet van de smaken van de Mexicaanse keuken!
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
rauwe vis met stevig vlees
bijv. zeebaars, snapper, in blokjes gesneden
▢
2
kleine
uien
fijngehakt
▢
4
sappige verse tomaten
in blokjes gesneden
▢
4
verse
groene chilipepers naar smaak
eventueel te vervangen door verse groene paprika, fijngehakt
▢
Enkele
teentjes knoflook
fijngehakt
▢
8
verse
limoentjes
uitgeperst
▢
Een handvol verse koriander
grof gehakt
▢
1
theelepel
olijfolie
▢
Zout naar smaak
▢
Zwarte peper naar smaak
Instructies
Plaats de in blokjes gesneden rauwe vis in een kom.
Voeg de fijngehakte uien, tomaten, groene chilipepers (of paprika), en knoflook toe aan de vis.
Pers de limoenen uit en giet het sap over de vismengeling.
Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met het limoensap.
Laat het geheel marineren in de koelkast gedurende ongeveer 30 minuten tot 1 uur.
Voeg de gehakte koriander toe aan de ceviche en meng voorzichtig.
Voeg olijfolie, zout en zwarte peper naar smaak toe.
Roer opnieuw voorzichtig om alle smaken te combineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de ceviche gekoeld, eventueel op een bedje van sla of met tortillachips aan de zijkant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mexico