Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ceylon beef smore
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
650
gram
rundvlees
mager / aan alle kanten ingeprikt
▢
1
ui
fijngesneden
▢
3
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
25
gram
gemberwortel
zeer fijngesneden
▢
½
theelepel
kruidnagel
gemalen
▢
½
theelepel
serehpoeder
▢
½
theelepel
kardemompoeder
▢
½
theelepel
venkelpoeder
▢
1
pijpje
kaneel
▢
2
eetlepel(s)
korianderpoeder
▢
½
theelepel
fenegriek
▢
1
theelepel
cayennepeper
▢
3
kerrieblaadjes
▢
¼
dl
wijnazijn
▢
2
tomaten
fijngesneden
▢
4
dl
kokosmelk
▢
2
eetlepel(s)
milde Sri Lankaanse kerrie
▢
1 ½
dl
olie
▢
zout
naar smaak
Instructions
Doe het vlees in een ruime braadpan en giet er 2/3 van de kokosmelk bij.
Voeg dan de andere ingrediënten toe, behalve de rest van de kokosmelk en de
bakolie en meng het geheel goed door elkaar.
Breng het aan de kook en laat het op middelhoog vuur sudderen tot het vlees gaar is (± 1 uur).
Voeg dan de rest van de kokosmelk en wat water toe en laat het nogmaals 15 minuten sudderen.
Verhit de olie in een bakpan en neem alleen het vlees uit de braadpan.
Laat het vlees even uitlekken en bak het in de olie aan alle kanten bruin.
Doe het vlees en de olie bij de rest in de braadpan en meng alles goed oor elkaar.
Snijd het vlees vlak voor het serveren in plakken en serveer die in of naast de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India