Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cha ca thang long
En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
70
Gr
witte vis
stevige in stukken
▢
4
el
olie
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
1
bosje
dille
fijngehakt
▢
4
bosuitjes
in ringetjes gesneden
▢
50
Gr
pinda’s
fijn gehakt
▢
1
Spaanse peper
evt. Zaadjes eruit, in ringetjes snijden
Voor de marinade:
▢
3
el
vissaus
▢
1
tl
kurkuma
▢
1
teen
knoflook
fijngeperst
▢
1
cm
gember
geraspte
▢
1
sjalotje
versnipperd
▢
5
takjes
dille
fijngehakt
▢
½
tl
zwarte peper
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Vietnam