Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cha Ca Thang Long
Porties:
4
inclusief marineren
2
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
snijplank
scherp mes
Mengkom
Ingrediënten
▢
280
gram
stevige witte vis
in stukken
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
1
bosje
dille
fijngehakt
▢
4
bosuitjes
in ringetjes gesneden
▢
50
gram
pinda’s
fijngehakt
▢
1
Spaanse peper
in ringetjes gesneden (optioneel zonder zaadjes)
Voor de marinade:
▢
3
eetlepels
vissaus
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
teen
knoflook
fijngeperst
▢
1
cm
gember
geraspt
▢
1
sjalotje
versnipperd
▢
5
takjes
dille
fijngehakt
▢
½
theelepel
zwarte peper
Instructies
Marineren:
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom.
Dep de stukken vis goed droog en leg ze in de marinade.
Dek de schaal af en laat de vis 2 uur marineren in de koelkast.
Voorbereiding:
Snijd de ui fijn en de Spaanse peper in ringetjes.
Hak de dille en pinda’s fijn.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bakken:
Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan op middelhoog vuur.
Dep de gemarineerde vis droog en bak voorzichtig in de pan gedurende ongeveer 5 minuten, tot de vis net gaar is.
Afwerking:
Voeg de fijngesneden ui en Spaanse peper toe aan de pan en bak kort mee.
Bestrooi met de fijngehakte dille en pinda’s.
Serveren:
Serveer de Cha Ca Thang Long met een frisse komkommersalade en witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Vietnam
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian