Roer de fijngehakte Spaanse peper door 4 eetlepels sherry.
Voeg de helft van het steranijspoeder, de tomatenpuree en de helft van de ve-tsin toe.
Verdeel dit mengsel over het vlees en laat het afgedekt 1 uur marineren, waarbij je de lapjes af en toe omdraait.
Breng in een koekenpan een flinke bodem water aan de kook.
Leg het gemarineerde vlees in het kokende water en draai de warmtebron laag.
Maak de prei schoon, snijd er stukken van 5 cm van en snijd deze overlangs in repen.
Was de preirepen en voeg ze samen met de gemberplakjes toe aan het vlees in de pan.
Dek de pan af.
Na 10 minuten haal je het vlees uit de pan en leg je de lapjes in een schaal met 3 eetlepels sojasaus.
Verwarm de olie in een pan en bak het vlees snel aan beide kanten bruin.
Meng de suiker, de rest van de ve-tsin en het resterende steranijspoeder.
Strooi dit mengsel op de bovenzijde van het vlees.
Roer de overgebleven sherry en sojasaus door de prei en gember.
Schep dit mengsel op het vlees.
Schenk 1½ dl kokend water in de pan en laat het vlees nog 10-15 minuten sudderen.
Leg de gare lapjes op een voorverwarmde schotel.
Maak van maïzena en enkele eetlepels water een dun glad papje.
Bind de vloeistof in de pan met dit papje tot sausdikte.
Proef de saus en voeg naar smaak citroensap, sojasaus, suiker of zout toe.
Schenk het sausje over het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Chinese Cha Shiu, geroosterd varkensvlees met een smaakvolle saus! Serveer het als bijgerecht voor een authentieke Chinese ervaring.