Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cha Shiu v2
Geroosterd Varkensvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
varkensfricandeau
▢
4
geperste teentjes knoflook
▢
1
mespunt
vijfkruidenpoeder
▢
1
theelepel
zout
▢
½
theelepel
djahé
gemberpoeder
▢
3
eetlepels
ketjap benteng manis
▢
2
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
rijstwijn
▢
3
dl
zoetzure saus
Instructies
Droog het varkensvlees en snijd het in vingerbrede repen.
Doe alle ingrediënten, behalve de zoetzure saus, in een vijzel en wrijf ze tot een pasta.
Schep het vlees door het mengsel en laat het 1-2 uur marineren.
Vul een braadslee met enkele liters water en plaats deze op de bodem van een oven die tot 225°C is verwarmd.
Bestrijk het rooster met wat olie, leg de gemarineerde vleesrepen erop en zet het rooster in het midden van de oven.
Keer het vlees na 20 minuten om, bestrijk het met de achtergebleven marinade en laat het nog 20 minuten braden.
Verwarm intussen de zoetzure saus.
Schenk de helft van de saus in een platte schaal, leg het in kleine stukjes gesneden vlees erop en schenk de rest van de saus erover.
Serveer het geroosterde varkensvlees direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Oosterse Cha Shiu, perfect als bijgerecht met zijn unieke smaak en malse textuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
China