Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignon- of Vleeskroketjes uit de Airfryer
Porties:
8
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
8
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Airfreyer
Ingrediënten
Vulling*:
▢
¼
ui
fijngesnipperd
▢
100
gram
champignons
fijngehakt
▢
20
gram
boter
▢
1 ½
eetlepel
bloem
▢
500
ml
melk
▢
Zout naar smaak
▢
Gemalen nootmuskaat naar smaak
Paneerlaag:
▢
2
eetlepels
plantaardige olie
▢
50
gram
broodkruim
Instructies
Snipper de ui en snijd de champignons fijn.
Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons tot ze zacht zijn.
Voeg de bloem toe en roer goed.
Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het champignonmengsel in de steelpan.
Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Laat het mengsel 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Meng voor de paneerlaag de olie en het broodkruim.
Roer tot het mengsel weer los en kruimelig wordt.
Rol 1 eetlepel vulling door de paneerlaag tot de vulling volledig is bedekt.
Doe de kroketjes in de mand van de Airfryer.
Ga door tot alle vulling is gebruikt.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 8 minuten.
Frituur de kroketjes tot je het signaal van de timer hoort en ze knapperig en bruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor vleeskroketjes vervang je de champignons door 100 gram fijngesneden kalfs- of rundvlees (riblap, schenkel).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Snack