Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignons farcis au jambon
(champignons gevuld met ham)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Koelkast
Ingrediënten
▢
4
grote
champignons
▢
100
g
gekookte ham
▢
citroensap
▢
10
g
groene spaanse pepers
▢
10
g
rode spaanse pepers
▢
60
g
boter
▢
10
g
gele spaanse pepers
▢
peper
▢
zout
▢
3
blaadjes
gelatine
▢
1½
dl
droge witte wijn
Instructies
Ontdoe alle spaanse pepers zorgvuldig van de pitjes en snij ze in zeer kleine blokjes.
Meng de drie kleuren pepers.
Maal de ham in een mixer fijn.
Druk ze daarna door een zeef en met ze met 40 g zachtgeroerde boter, die op smaak is gebracht met zout en peper.
Haal de stelen van de champignons.
Was de hoeden en laat ze in de rest van de boter zachtjes gaar worden, met de deksel op de pan.
Laat ze in hun vocht afkoelen.
Laat ze uitlekken en vul ze met hammousse.
Strooi hier het pepermengsel over.
Druk wat vast in de mousse en zet ze in de koelkast.
Breng de wijn aan de kook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees