Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignons in room-wijnsaus
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 lage ovenvaste schaaltjes á inhoud ca. 2 1/2 dl,
grill
keukenpapier
Koekenpan
knoflookpers
Ingredients
▢
1
sjalotje
▢
1
doosje
champignons fijn
250 g,
▢
1
eetlepel(s)
boter of margarine
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
droge witte wijn
▢
½
theelepel
tijm
▢
½
theelepel
kruidenbouillonpoeder
▢
1
beker
crème fraîche
125 ml, AH,
▢
½
zakje
gemalen oude kaas
150 g, AH,
▢
versgemalen zwarte peper,
Instructions
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Sjalotje pellen en fijn snipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
In koekenpan boter verhitten.
Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper.
Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch