Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignonsalade van Astrid Veltman
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
250
gram
kastanjechampignons
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
6
groene olijven
zonder pit
▢
3
eetlepel(s)
mayonaise
▢
3
eetlepel(s)
slagroom
▢
10
sprietjes
bieslook
▢
wat
verse kervel
▢
peper
▢
½
rode paprika
▢
100
gram
alfalfa
Instructies
Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Breng in een pan 1/2 liter water, het citroensap en iets zout aan de kook en laat de champignons daarin ± 1 minuut koken.
Laat ze in een vergiet uitlekken en laat ze afkoelen.
Snijd de olijven intussen in dunne plakjes.
Roer de mayonaise en de room door elkaar, knip er de kruiden boven fijn en breng het geheel met zout en peper op smaak.
Schep de saus, de olijven en de champignons door elkaar.
Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes; halveer de reepjes.
Was de alfalfa, leg hem op een platte schaal, verdeel er de champignonsalade over en garneer met paprikareepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch