Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chapati of tortilla’s
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
bloem
▢
160
ml
water
▢
snuf
zout
Instructies
Breng het water tot net aan de kook
Doe de bloem met het zout in een kom, roer even goed door en doe dan het hete water erbij.
Roer met een pollepel goed door en begin dan het deeg te kneden.
Kneed het deeg in ca 5 minuten tot een mooi soepel deeg.
Dek het deeg af en laat het rusten. 1 uur is het best, maar minimaal 15 minuten.
Snij de deeg in 8 stukken.
Maak van elk stuk deeg een balletje, druk het plat en rol het met de deegroller uit tot een dunne ronde deeglap
Verhit een niet ingevette pan of bakplaat tot medium-heet en doe de chapati in de pan (het mooiste werkt een chapatipan)
Zodra er bubbels ontstaan keer je de chapati om en bak je de andere kant.
Bak en keer de chapati zo een paar keer.
Dit gaat snel, ca om de 20-30 seconden.
Druk de bubbels steeds wat plat met een keukenspatel.
Soms blazen ze zich helemaal op als een ballon ;-).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Mexico