Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Charlotte met Rode Vruchten
Een klassieke charlotte met rode vruchten en brood. Heerlijk fris en zomers dessert.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
opstijven
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Taps toelopende vorm
plat bord
Ingrediënten
▢
500
gram
rode vruchten
aardbeien, bosbessen, bramen
▢
150
gram
suiker
▢
6
blaadjes
gelatine
▢
12
sneetjes
witbrood
Instructies
Verwijder steeltjes, bladeren en ongerechtigheden van de vruchten.
Was en dep de vruchten droog.
Doe de vruchten in een kom en schep de suiker erdoor.
Zet de kom in de koelkast.
Bekleed een taps toelopende vorm met ontkorste sneetjes brood.
Snijd 1 sneetje rond en bekleed de bodem.
Snijd de rest van de sneetjes schuin en zet tegen de kant.
Week de gelatine en los op in het opgewarmde vocht van de vruchten.
Schep de vruchten in de vorm en giet het vocht erop.
Bedek de bovenkant met brood.
Leg een plat bord met een gewicht erop en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer koud.
Garneer eventueel met slagroom of extra fruit.
Wijnadvies:
Moscato d'Asti: Een zoete, licht mousserende wijn die goed past bij het fruitdessert.
Rosé: Een fruitige rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch