Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chili con Carne
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
rundergehakt
▢
2
uien
fijngehakt
▢
1
rode chilipeper
fijngehakt (met of zonder zaden, naar smaak)
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
rode paprika
in blokjes
▢
1
groene paprika
in blokjes
▢
450
g
tomaten uit blik
in stukjes
▢
40
g
tomatenpuree
▢
1
eetlepel
suiker
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
1½
theelepel
zout
of naar smaak
▢
1
laurierblad
gescheurd
▢
Handvol
fijngehakte peterselie of dille
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
800
g
bruine bonen
gekookt of uit blik
Instructies
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode chilipeper tot ze beginnen te kleuren.
Voeg het rundergehakt toe en bak het rul terwijl je voortdurend omschept.
Voeg de blokjes paprika toe en bak ze kort mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even om te ontzuren.
Voeg tomatenblokjes, suiker, cayennepeper, chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en het laurierblad toe.
Laat het mengsel zonder deksel een half uur zachtjes koken.
Voeg indien nodig water toe als het te droog wordt.
Voeg de gekookte bruine bonen toe en laat het nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de fijngehakte peterselie of dille toe vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met augurken en silveruitjes.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Mexico