Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chili con Carne met Tropische Twist
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote koekenpan of braadpan
snijplank
scherp mes
Spatel
Ingrediënten
▢
500
gram
rundergehakt
▢
1
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
blikje
ananasstukjes
ongeveer 227 gram, uitgelekt
▢
2
bananen
in plakjes
▢
250
gram
champignons
in plakjes
▢
1,5
pot
kleine capucijners
velderwtjes, uitgelekt (ongeveer 700 gram)
▢
1
blikje
tomatenpuree
140 gram
▢
Chilipoeder naar smaak
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Gehakt Aanbraden:
Verhit een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
Voeg het rundergehakt toe en bak het rul (losmaken) tot het bruin en gaar is.
Groenten Bakken:
Voeg de gesnipperde ui, blokjes rode paprika en plakjes champignons toe aan het gehakt.
Bak deze samen tot de ui glazig is en de champignons zacht zijn.
Tomatenpuree Toevoegen:
Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en voeg een beetje water toe om een mooie saus te creëren.
Capucijners, Ananas en Banaan Toevoegen:
Voeg de uitgelekte capucijners, ananasstukjes en plakjes banaan toe aan de pan.
Roer alles goed door en laat het geheel nog een paar minuten sudderen tot alles goed doorgewarmd is.
Kruiden:
Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout naar wens.
Serveren:
Serveer de chili con carne warm, bijvoorbeeld met rijst en een frisse tomatensalsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
80
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Mexico