Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinees Landhuis
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
flinke
ribkarbonades
▢
100
g
taugé
▢
100
g
Chinese kool
▢
100
g
champignons
▢
Vijfkruidenpoeder
▢
25
g
boter of enkele lepels olie
▢
2
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
ketjap
▢
½
dl
droge sherry
▢
2
eetlepels
azijn
▢
1
eetlepel
gembernat
▢
1½
dl
kippenbouillon
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
fijngewreven
Spaanse peper
▢
Maïzena
Instructies
Maak een marinade van ketjap, sherry, azijn, honing, gembernat, kippenbouillon, knoflook
en Spaanse peper.
Marineer hierin de karbonades (liefst enkele uren).
Haal ze eruit en dep ze droog met keukenpapier.
Bak ze in de boter of olie mooi bruin gedurende ± 15 minuten.
Kook de marinade en bind die met wat water aangelengde maïzena.
Stoof intussen in een beetje boter de taugé, Chinese kool en champignons 5 minuten.
Voeg een mespunt vijfkruidenpoeder toe.
Leg de karbonades op een schaal, giet de saus erover en leg de groenten eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
China