Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Flensjes met Kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
g
gezeefde bloem
tarwe patent
▢
2
eieren
▢
1
eetlepel
olie
▢
3
dl
melk
▢
2
dubbele maiskipfilet
▢
Zout en peper
▢
Mespunt
5-kruidenpoeder
▢
Scheutje
lichte sojasaus
▢
1
komkommer
▢
3
lente-uitjes
▢
6
gedroogde
Chinese champignons
30 minuten in heet water geweekt, stelen verwijderd
Voor de saus:
▢
4
eetlepels
hoisinsaus
▢
4
eetlepels
suiker of candarell
▢
1
eetlepel
sesamolie
Instructies
Maak van de bloem, melk, eieren, zout en olie een beslag en laat dit even rusten.
Bak dunne flensjes van het beslag.
Leg de flensjes apart tot gebruik.
Marineer de kipfilet in peper, zout, 5-kruidenpoeder, sojasaus en olie.
Bak de kipfilets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
Snijd de lente-uien, komkommer, Chinese champignons en gebakken kip in dunne reepjes.
Meng de ingrediënten voor de saus.
Plaats een rekje of opengemaakt conservenblikje in een wok, vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
Vul de flensjes met een dun laagje saus en vul met kip, komkommer, lente-ui, paddenstoelen, en rol ze op.
Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar).
Plaats het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met een deksel en laat het 10 minuten stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer 1 tot maximaal 2 flensjes per persoon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
China