Deze lichte en frisse Chinese kip-taugésalade met een heerlijke sesamdressing is perfect als voorgerecht of lichte maaltijd. De kip wordt zachtjes gestoomd voor een sappige structuur.
Wrijf de kipfilet aan alle kanten in met de lichte sojasaus.
Plaats de kip in een stoommandje boven kokend water en laat in ongeveer 15 minuten gaar stomen.
Haal de kip uit het mandje en laat afkoelen.
Snijd de afgekoelde kip in dunne plakjes.
Meng in een kom de azijn, suiker, ketjap manis, knoflook, notenolie, sesamolie, zout en peper tot een dressing.
Rangschik de plakjes kip op een schaal en leg de taugé in een bergje in het midden.
Schenk de dressing erover en bestrooi met fijngehakte bieslook.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met geroosterde sesamzaadjes en een paar druppels extra sesamolie voor een intensere smaak.Wijnadvies:Een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de delicate smaken van deze salade.