Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Koolstamppot met Knapperige Kipreepjes
Geniet van deze heerlijke Chinese koolstamppot met knapperige kipreepjes en een vleugje mosterd. Een snel en smaakvol gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met anti-aanbaklaag
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
½
eetlepel
roerbakolie
▢
350
gram
kipfilet
in reepjes gesneden
▢
4
teentjes
knoflook
in plakjes gesneden
▢
1
zakje
aardappelpureepoeder
voor 4 personen
▢
Melk
volgens de aanwijzingen op het pureepoeder
▢
Water
volgens de aanwijzingen op het pureepoeder
▢
1
fijngesneden
struik Chinese kool
▢
1
rode paprika
in stukjes gesneden
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Verhit ½ eetlepel roerbakolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Bak hierin de kipreepjes en de plakjes knoflook in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk en water.
Schep de fijngesneden Chinese kool, paprika, mosterd, peper en zout door de aardappelpuree.
Warm het geheel goed door.
Serveer de Chinese koolstamppot samen met de gebakken kipfilet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de milde smaak van de Chinese kool en het pittige vleugje mosterd.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst