Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese mie met knoflooktofu
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
vergiet
Ingrediënten
▢
1
pakje
Conimex Mix voor Chinese mie
▢
3
tomaten
▢
2
pakjes
SoFine Tofu Wokreepjes
mild pikant
▢
500
g
doperwtjes
diepvries
▢
4
teentjes
knoflook
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
pak
Conimex Chinese Eiermie
▢
Conimex ketjap Manis
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl heet water, tenminste 10 minuten laten staan.
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in partjes.
Zet de wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de tofureepjes 3 minuten.
Wok de knoflook 1 minuut mee.
Wok vervolgens de partjes tomaat en doperwtjes (hoeven niet eerst te worden ontdooid) 7 minuten mee.
Roer de gewelde groentemix erdoor.
Voeg de mie en kruidenmix (uit het pakje) toe en wok nog 2 minuten.
Voeg ketjap naar smaak (2-4 eetlepels) toe.
Schep de Chinese Mie op borden of in kommen.
Voedingswaarden
Calories:
501
kcal
|
koolhydraten:
63
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch