Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese spareribs met chilisaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
wachttijd
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
1
kilo
spareribs
▢
3
bouillonblokjes
runder
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
sojasaus
▢
1
eetlepel(s)
droge sherry
▢
½
theelepel
zout
▢
2
eetlepel(s)
basterdsuiker
donkere
▢
1
theelepel
5 spice kruiden
▢
1
eetlepel(s)
honing
vloeibare
▢
1-1½
dl
chilisaus
sweet
Instructies
Breng 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kook en laat de spareribs 30 minuten op een heel laag vuur koken.
Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Pel intussen de teentjes knoflook.
Roer de sojasaus met de sherry, het zout, de suiker, het vijfkruidenpoeder en de honing door elkaar en pers de knoflook erboven uit.
Dep de spareribs droog, leg ze in een ruime schaal en bestrijk ze met de marinade.
Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Dep de spareribs droog.
Rooster ze ± 10 minuten op het rooster boven de gloeiende barbecue aan beide kanten mooi bruin.
Serveer de spareribs met de chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een oosterse salade van wortel, sperziebonen en taugé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
China