Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese sperziebonensoep van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
sperziebonen
▢
3
worteltjes
▢
200
gram
kalkoenfilet
▢
1
bosui
▢
250
gram
Chinese mie
▢
1
eetlepel
arachideolie
▢
7
dl
kippenbouillon
▢
vijfkruidenpoeder
toko
▢
peper
▢
zout
Instructies
Haal de boontjes af en breek ze in stukjes.
Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
Snijd de kalkoen in dunne reepjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de olie in een ruime soeppan.
Voeg de sperziebonen en de wortel toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
Bak de kalkoenreepjes 2 minuten al omscheppend mee.
Schenk de hete bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Laat de soep 7 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Schep de mie erdoor en warm goed door.
Breng de soep op smaak met een mespunt vijfkruidenpoeder en wat peper en zout.
Garneer de soep met de bosui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
China