Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Tomatensoep met Roerbakstukjes
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
13
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
3
bosuitjes
schoongemaakt en in ringetjes gesneden
▢
250
g
kastanjechampignons
schoongeveegd en in plakjes gesneden
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
175
g
vegetarische roerbakstukjes
▢
1
liter
soepbasis tomaat
▢
Een mespuntje gemberpoeder
▢
2
eetlepels
zoete ketjap
▢
Zout en peper naar smaak
▢
2
zakjes
cassave kroepoek à 60 g
Instructies
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak de vegetarische roerbakstukjes gedurende 5 minuten.
Voeg de soepbasis, gemberpoeder, champignons en driekwart van de bosuitjes toe aan de pan.
Breng het geheel op matig vuur aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de soep op smaak met zoete ketjap, zout en peper.
Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven bosuitjes.
Serveer de soep met cassave kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Chinese tomatensoep met roerbakstukjes gaat goed samen met een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch