Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Choco-Tijgerrol
Porties:
10
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
bolzeef
Keukenmachine met garde
rasp
spuitzak
Siliconen spatels
Ingrediënten
Biscuit:
▢
150
gram
bloem
▢
150
gram
suiker
▢
5
eieren
kamertemperatuur
▢
2
eetlepels
cacaopoeder
▢
Schil van 1 citroen
▢
1
vanillestokje
▢
¼
theelepel
zout
Vulling:
▢
300
gram
roomkaas
▢
100
gram
pure chocolade
▢
100
milliliter
vloeibare slagroom
▢
4
eetlepels
poedersuiker
Instructies
Klop de eieren samen met suiker en zout luchtig.
Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en meng goed door met een garde.
Voeg de geraspte citroenschil en het merg van het vanillestokje toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Doe een kwart van het beslag in een aparte kom en meng met cacaopoeder.
Doe dit beslag in een spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop in de lengte tijgerstrepen met het chocoladebeslag.
Bak deze gedurende 2 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bakplaat uit de oven en giet voorzichtig de rest van het beslag over de tijgerstrepen.
Verspreid het beslag gelijkmatig met een siliconen spatel.
Bak gedurende 15 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen op de bakplaat en bestuif met poedersuiker om plakken te voorkomen.
Leg een vel bakpapier en een tweede bakplaat erbovenop en draai het geheel om.
Verwijder voorzichtig het bakpapier en draai de cake terug met het tijgerpatroon naar beneden.
Verplaats de cake naar een snijplank en snijd de randen bij zodat een mooie rechthoek ontstaat.
Hak de chocolade fijn en meng dit met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een glad mengsel.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake met behulp van een spatel.
Rol de cake strak op en leg met de naad naar beneden.
Snijd de Choco-Tijgerrol in plakken en serveer.
Enjoy!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Late Harvest Riesling past goed bij dit rijke en smaakvolle dessert.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.3
mg
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
/
Dessert