Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade cupcakes met kinderchocolade
Porties:
12
chocolade cupcakes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
150
g
boter
▢
150
g
Suiker
▢
1
Snufje
zout
▢
Vanille extrakt
▢
2
Eieren
kamertemperatuur
▢
160
g
Bloem
▢
30
g
Cacaopoeder
▢
½
TL
Bakpoeder
▢
¼
TL
Natrium bicarbonaat
▢
100
g
gesmolten pure chocolade
▢
Een beetje melk eventueel
kamertemperatuur
Ingrediënten voor de topping:
▢
16
reepjes kinderchocolade
▢
200
ml
slagroom
▢
250
gram
mascarpone
Extra:
▢
chocolade boontjes om te decoreren
▢
stukjes Kinderchocolade om te decoreren
Instructions
Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème.
Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
De droge benodigdheden zeven en toevoegen.
De gesmolten pure chocolade toevoegen en als het beslag nu iets te stevig is schenk er een scheutje melk bij.
Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
Doe altijd de prikkertest om te zien of ze gaar zijn !
Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Vul een spuitzak met de topping en spuit de cupcakes mooi op.
Snij de resterende reepjes chocolade in kleine blokjes en steek ze in de topping.
Werk af met een cacaoboontje.
Zet ze in de frigo om op te stijven.
Neem ze een half uurtje voor het serveren uit de frigo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins