Fruit zoals aardbeienframbozen, bessen, peren enz.enz.
Voor de afwerking:
chocoladeStukjes
Poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C.
Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker beetje voor beetje toe.
Je eiwit moet zeer stevig zijn en zijdeachtig / parlemoer van kleur.
Zeef de maizena en de cacao boven de kom en doe de theelepel balsamico erbij.
Spatel nu heel voorzichtig en kort en alles onder elkaar.
Doe dit niet te lang want dan zakt je eiwit in of het wordt te lopend.
Neem een bakplaat met bakpapier of een bakmatje en teken een cirkel erop ter grootte van een bord.
Stort hier het eiwit op en duw het mooi naar de randen van de cirkel toe.
Aan de randen moet het hoog staan zodat er in het midden een grote holte ontstaat.
Zet de pavlova in de oven en laat hem een minuutje of 10 bakken op 170*C, draai daarna de temperatuur terug naar 130° C en bak de pavlova nog ca 60 minuten.
Laat na het bakken de pavlova nog ongeveer een 2 uur in de oven staan om langzaam af te koelen en verder te drogen.
Smelt de chocolade en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de chocolade door de mascarpone.
Schenk de slagroom in een ijskoude kom en voeg hieraan de suiker en de mascarpone aan toe.
Klop het geheel nu mooi stijf.
Vul de pavlova met de slagroom.
Leg het fruit op de slagroom en werk eventueel nog af met stukjes chocolade en poedersuiker.