Voeg het ei toe aan het boter-suikermengsel en roer goed door.
Meng de koekkruiden met het meel en voeg dit beetje bij beetje toe aan het boter-ei-suiker-mengsel.
Kneed het deeg kort totdat het goed gemengd is.
Vorm van het deeg een lange staaf en snijd deze in stukjes.
Rol de stukjes deeg uit tot slangetjes en vorm er krakelingen van.
Leg de krakelingen op een bakplaat en bak ze in de oven voor circa 10 minuten, of totdat ze lichtbruin zijn.
Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
Doop de krakelingen voorzichtig in de gesmolten chocolade.
Haal de krakelingen eruit met een vork en bestrooi ze onmiddellijk met sesamzaad, gehakte amandelen of nougatine.
Laat de chocolade hard worden en de krakelingen zijn klaar om te serveren!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de krakelingen als zoet tussendoortje bij een kopje thee of koffie.Wijnadvies: Deze chocoladekrakelingen passen goed bij een dessertwijn zoals een zoete muscat.