Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chow Dan Tjioe
chinese omelet
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
kippeborst
of filet
▢
1
rode paprika
fijngesneden
▢
1
bamboescheut
fijngesneden
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
3
theelepel
maïzena
▢
3
eetlepel(s)
water
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
droge rijstwijn
of droge sherry
▢
4
eieren
Instructies
wat selderie fijngehakt zout, peper en ve-tsin
Fruit in wat olie de ui, knoflook, bamboe, selderie, paprika en de stukjes kip tot de kip goed gaar is.
Meng dan onder goed roeren de maïzena, water, ketjap, rijstwijn (of droge sherry), zout, peper en wat ve-tsin.
Blijf goed doorroeren tot alles zich bindt en zet het vuur klein.
Kluts de eieren met toevoeging van wat bouillon en bak de omelet aan beide kanten totdat deze is gestold.
Schep het mengsel op een platte schaal en daar bovenop de omelet.
Eet dit met witte rijst, wat kroepoek, atjar en sambal.
Men neemt dan een paar schepjes van de groente en een stukje omelet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
China
/
Indonesië