Warm de oven al voor op 120° C. Neem het bakpapier en teken hier 3 cirkels op van 20 cm doorsnede.
Doe de eiwitten samen met de snuf zout in een vetvrije kom. Zet de mixer aan en klop de eiwitten stijf. Voeg tijdens het mixen beetje voor beetje de fijne suiker toe en mix door totdat er mooie witte pieken ontstaan.
Meng het zetmeel met de bloemsuiker en voeg dit nu lepel voor lepel toe aan het eiwit.
Neem de bakplaat erbij en leg hierop het bakpapier. Leg 2 flinke eetlepels schuim in de cirkel en smeer het met de lepel uit tot de ring gevuld is. Zorg er voor dat je schuimplaat niet dikker is dan een 6 à 7 mm.
Verwarm de oven voor op 120°C. Zet de bakblikken in de oven en laat het eiwit drogen in ca 2 uur. Steek tussen het deurtje en de oven een spatel zodat het vocht uit de oven kan.
Chocolade:
Smelt de 100 gr chocolade au bain-marie en smeer 2 schuimplaten voorzichtig in met een bakkwast. Zet in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
Chocolademousse:
Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze terug een beetje afkoelen. Klop de slagroom met de suiker lobbig ( yoghurt dikte ). Doe nu de chocolade bij de slagroom en klop deze verder stijf. Let op dat je niet te ver door klopt want dan gaat je slagroom om !!!
Naar keuze de kersen:
Neem een zeef en giet hierin de kersen. Laat ze goed uitlekken. Dep ze eventueel nog droog voordat je ze op de taart gaat leggen.
Neem een taartschotel en leg hierop de eerste plak schuim. Smeer er met een paletmes enkele lepels chocomousse over uit. Indien je er kersen op wilt kun je daar een gedeelte van erop leggen. Leg de 2de plaat schuim erop en werk weer af met chocomousse en kersen. Leg de 3de plaat erboven op en smeer nu de zijkanten van de taart af met chocomousse. Breng met de hand de geraspte chocolade aan en werk de bovenkant van de taart nog af met toefjes chocomousse. Zet de taart in de diepvries.