Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chutney Van Kwetsen 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Ingrediënten
▢
1
kg
kwetsen
▢
5
dl
azijn
▢
250
gram
uien
grote gesnipperde
▢
4
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
4
theelepel
djahé
▢
4
eetlepel(s)
bakgember
▢
500
gram
bruine basterdsuiker
▢
2
theelepel
kaneelpoeder
▢
1
theelepel
kruidnagelpoeder
▢
100
gram
rozijnen
▢
zout
Instructies
Was de kwetsen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
Wrijf uien,knoflook, djahé, kaneel en kruidnagel met een beetje zout tot een brij.
Breng de azijn aan de kook met dit kruidenmengsel en voeg er, als dit kookt, de kwetsen en suiker aan toe en de rozijnen en de gehakte bakgember.
Kook de massa op een zeer laag vuur (gebruik bij gas een onderzetplaatje) in tot de dikte van jam.
Blijf roeren.
Doe de massa in potten en pas afsluiten als ze afgekoeld zijn.
Minstens 6 weken bewaren voor gebruik.
Magnetron:
Voorbereiden zoals aangegeven.
Doe de azijn met de kruidenbrij in een grote magnetronschaal en breng het afgedekt in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
Roer de kwetsen met de suiker, rozijnen en bakgember erdoor en laat het onafgedekt 10 à 15 min. op 100% inkoken.
Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Chutney kan ook gemaakt worden van andere tropische vruchten zoals mango, papaya kiwi, etc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië