Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden.
Pecorino grof raspen.
Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden.
Van selderij grove stelen verwijderen.
Enkele blaadjes bewaren voor garnering.
Knoflook pellen.
Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden.
Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren.
In grote koekenpan rest van olie verhitten.
Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen.
Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken.
Champignons op smaak brengen met zout en peper.
Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto.
Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.