Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Cialda di salmone affumicata con salata di pomodori et oliva
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Wafelbeslag
▢
250
g
bloem
▢
100
g
boter
▢
10
g
gist
▢
60
g
eidooier
▢
90
g
eiwit
▢
375
g
melk
▢
½
eetl
suiker
▢
Ansjovis
Tomatentartaar
▢
8
pomodori
▢
Olijfolie
▢
Sherry azijn
▢
Suiker
▢
2
sjalotten
Olijventapenade
▢
200
g
olijven
▢
1
dl
olijfolie
▢
1
sjalot
▢
Zout
▢
Peper
Verjuscreme
▢
200
g
creme fraiche
▢
200
g
room
▢
4
eetl
verjus
▢
Zout
▢
Peper
▢
Worchester
▢
Garnering
▢
Kervel
Instructies
WAFELBESLAG :
Los de gist op in lauwe melk.
Meng bloem, melk en suiker, voeg de dooiers en de boter toe.
Klop de eiwitten stijf en meng deze onder het beslag.
Laat een uur rijzen.
TARTAAR VAN TOMAAT:
Pliceer de tomaten, snijd in vieren, verwijde zaad en snijd vruchtvlees in kleine blokjes.
Kruid dit met olijfolie, sherry azijn, gesnipperde sjalot,zout, peper en beetje suiker.
Zet in koeling.
TAPENADE :
Maal de olijven samen met de olijfolie in de magimix en breng op smaak met zout, peper en worchester.
VERJUSCREME :
Klop de room op en roer de creme fraiche los.
Spatel beide door elkaar en roer de verjus er door.
Breng op smaak met zout, peper en worchestersaus.
WAFELS :
Leg de ansjovis 10 minuten in koud water en droog ze op keukenpapier.
Maak het wafelijzer heet en schep hierin een lepel beslag.
Leg hierop 2 ansjovisfilets en weer een laagje beslag.
Bak de wafels goudbruin.
Bestrooi ze met zout en peper.
DRESSEREN :
Leg ze op de borden en schep hierop een lepel tomatentartaar en tapenade.
Garneer met kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade